Wandtegels

Een wandtegel is in de regel een vierkant of rechthoekig  keramisch product dat tegen een wand kan worden gelijmd of gehangen. Tegels dienen als bescherming en decoratie van wand of muur. Wandtegels worden van gebakken klei gemaakt. Tegels zijn in vele kleuren en motieven en formaten leverbaar.

wandtegels_1

Een tegel beschermt goed  tegen spetters van vloeistoffen, en is  makkelijk schoon te maken.  Dit komt doordat een tegel  meestal geglazuurd  of vloeistof dicht is. Voornamelijk op plaatsen waar hygiëne gewenst is, zoals in de keuken, badkamer, zwembad of op het toilet worden tegels toegepast.

Tegels sluiten vaak niet naadloos op elkaar aan, de voegen die ontstaan zijn onder andere nodig om maatverschillen in de tegels op te vangen. Verder is de voeg nodig om een dichte afwerklaag (tegel + voeg) op de wand te verkrijgen. De voegen worden afgevoegd met zand- cement of een kant en klaar voegmiddel met toevoegingen om een voeg flexibel en goed vloeistofdicht te maken. Inwendige hoeken in het tegelwerk worden afgekit.  Voor buitenhoeken worden speciale tegelstrips toegepast. Dit noemen we jollystrips. Een tegelzetter kan ook 45 graden hoeken aan de tegels slijpen ( jollyen ) mits het niet te harde tegels zijn.


Bekijk alvast onze tegel showroom.

[ Showroom tour ]