Vloertegels

Een vloertegel of plavuis werd vroeger ook wel estrik genoemd.  Een keramische tegel dient niet alleen ter decoratie en bescherming van de vloer. Vloertegels dienen ook om een vloer makkelijk te kunnen onderhouden. Om dit gemakkelijk te maken zijn deze vaak ook geglazuurd, zodat ze eenvoudig schoon gemaakt kunnen worden,  met een niet verzepend sopje, wat water en schoonmaakhulpmiddelen als een schrobber, dweil, of spons met schuurpad.

Nog idealer wordt een tegelvloer wanneer u deze voorziet van vloerverwarming. Een tegel is namelijk een uitstekende warmtegeleider. Van der Stad levert vloerverwarming voor woonkamers via een specialistisch bedrijf  die dekvloeren uitfreest en het systeem aansluit op de cv installatie. Daarna direct klaar om te tegelen.

Door gebruik te maken van vloerverwarming kunt u met een lagere thermostaattemperatuur werken om het zelfde gevoel van welbehagen te bereiken. Hiermee bespaart u energie en spaart u ook nog het milieu.

Tegels zijn naast alle genoemde eigenschappen ook erg duurzaam door zijn lange levenscyclus, en de mogelijkheid deze na gebruik te recyclen tot onderdeel van de tegelproductie of tot schoon puin te malen. Voor hergebruik!


Bekijk alvast onze tegel showroom.

[ Showroom tour ]

[tegel aanbiedingen]